Workout Wonder vann Prins Daniels lopp

Gävle 20 maj

Efter ett rykande upplopp stod den finska flaggan i topp när Workout Wonder segrade i H.K.H. Prins Daniels lopp. Det var inte många som hade honom som vinnare efter ett lopp i femte invändigt och sista häst in på upploppet. Längst ut vid staketet kom han flygande och strax innan mållinjen fick han grepp på Wild Honey som i sin tur hade skaffat sig greppet på Rod Stewart och en stum Shadow Woodland som i spets öppnade första 1000 efter 09,9. En strålande insats och Workout Wonder. Segertid 10,0a/1609 via 1.07 sista 700 och 400.000 kronor till Workout Club i Finland. Jarno Kauhanen är tränare och hustrun Minna är skötare. Fjolårsvinnaren Volstead galopperade i starten.

– Tanken var att vi skulle sitta en bit bak med många startkanoner i fältet. Hoppet var att loppet skulle köras i ett högt tempo och gärna överpace för vår del. Han kändes kanonfin hela vägen och jag vet att han kan avsluta sylvasst, sade kusken Tommi Kylliäinen som kunde göra segergest i den täta slutstriden.

Under söndag förmiddag valde teamet kring hästen att tacka nej till Elitloppet.

J-E GUSTAFSSON