Gävle 11 juni

Hemmalaget inledde ICA:s familjedag på ett strålande sätt med tre segrar inom V4-spelet. G.G.Jonny J. visade fin form i första starten sedan oktober ifjol. Från ett bakspår hamnade Robert Wilhelmsson bra till i tredje utvändigt vilket blev andra utvändigt varvet kvar. När Robert attackerade 600 kvar bet det bra för G.G.Jonny J. som på 150 meter rundade till spets. På upploppet kunde Robert sitta lugn. Segertid 29,1a/2140 och 15.000 kronor till Ulla Fredlund som är ägare och tränare. Per-Erik Larsson i Björklinge är uppfödare.

– Jag har kört honom tidigare och det är en bra häst. Han kändes fin i värmningen och nu löste det sig ovanligt bra. När vi kunde överta spets i sista sväng kändes det klart, sade Robert.

Falling Sky har visat härlig form efter sin seger i Romme med två starka andraplatser. Från ett springspår öppnade Falling Sky fint och i första sväng kunde Claes Sjöström överta spets och sedan hade Claes allt under kontroll. Segertid 16,0/2140 meter. 30.000 kronor till C D Älfkarleö Bruks Industri AB med fleraKjell Larsson är tränare och Göran Blom är uppfödare.

Foto:Christer Norin/ALN Gävle 20170611. Falling Sky, Claes Sjöström.

– Jag har sett honom från sidan tidigare och visste att han var stark och rejäl. Jag tyckte jag hade bästa hästen på startvolten och när vi fick bestämma var det inga problem. Han vann med mycket krafter kvar, sade Claes.

Troels Andersen körde ett avvaktande lopp med Milord, femte utvändigt, som hade de bästa krafterna på upploppet i ett lopp som kördes i ett högt tempo (11,5/500 och 13,4/1000). Milord avgjorde via ett fjärdespår i sista sväng mot en tapper The Golden News som gjort grovjobbet utvändigt ledaren. Segertid nya rekordet 14,5a/2140. 20.000 kronor till Håkan och Ulla Eriksson och Stall Växus AB som är uppfödare och ägare.

Foto:Christer Norin/ALN Gävle 20170611. Milord, Troels Andersen.

– Vi fick ett helt perfekt lopp i det tuffa tempot. Det var dock nära galopp i sista sväng och jag fick sitta och hålla i. Det är en stor och härlig häst som det finns lite att slipa på, sade Troels.

Tomas Pettersson skrällvann med 30 oddsaren Leia Skywalker som fick ett fint lopp i andra utvändigt och där Tomas kunde vänta med attacken till in på upploppet. Segertid 15,2a/2140 och 25.000 kronor till Stall LOKITO. Loppet var ett försök i Maharajahs Stoserie.

Foto:Christer Norin/ALN Gävle 20170611. Leia Skywalker, Tomas Pettersson.

Jorma Kontio såg ut att ha allt under kontroll med ledande Global Utpoia när han plötsligt galopperade cirka 250 kvar. Den som profiterade på galoppen var Nicklas Westerholm som kunde ta över med treårige Navahoo som tränas av Nicklas far Robert Bergh. Segertid 17,9/2140 meter. Veterinär Fischerström AB i Matfors är ägare och segern var värd 20.000 kronor.

Efter en lite trevande inledning med några galoppsteg tog Norrlands Bonus över spets 1200 kvar när ledande Smita Undan galopperade. Väl i spets hade uppfödaren, ägaren och tränaren Lars-Åke Ericsson från Lugnvik ett klart grepp om loppet. Segertid 27,5/2140 meter och 25.000 kronor. Smita Undan, tredje invändigt efter sin galopp, kom bra tillbaka till andrapriset och visade att hon formmässigt duger bra. Norrlands Bonus är helbror med stallets Norrlands Diamant. Norrlands Bonus har ett mycket intressant möderna. Mormor är Bestana som lämnade Kingbest och Klarbest som båda vann 21 lopp i sina karriärer. Ytterligare ett steg nedåt på mödernet hittar man Sätyelsa, född 1950, som bland annat lämnade Randy 84 segrar, Elsa Håp 52 segrar och Klarälven 50 segrar! Randy, född 1954 hade rekordet 30,7!

I sjunde försöket i Gävleborgs Montéserie, av 20 totalt innan finalen i Gävle 26 oktober, var Simb Monastic helt överlägsen för Jenny A Björk. Segertid 17,1/2140 meter. Nathalie Blom är ägare och tränare och 15.000 kronor. Jenny avancerade nu upp till andraplatsen poängmässigt bakom ledande Lena Fritz.

Lomex, yngst i loppet som enda fyraåring, fortsätter att övertyga. Via utvändigt ledaren kunde Wiktor Kylin-Blom överta spets efter körda halvvarvet. Segertid 26,8a/1640 i tredje raka segern. 15.000 kronor till Stall Storskogen. Jan-Olov Persson är tränare och Per-Gunnar Persson är uppfödare.

Foto:Christer Norin/ALN Gävle 20170611. Lomex, Wiktor Kylin-Blom.

Claes Sjöström hade två körningar under dagen och han grejade en snygg dubbelseger. Mr Perfection, yngst i loppet som enda fyraåring, var ohotad efter att ha övertagit spets efter körda 500 meter. Segertid 15,2/2640 meter. Familjen Jim Oscarsson är uppfödare, ägare och tränare. 20.000 kronor var segern värd.

Härlige fuxen Prins Odin, efter Odin Tabac och med Järvsöfaks som morfar, öppnade vasst bakom bilen och satt i spets efter 100 meter. Thomas Andermyr fick sedan bestämma tempot och Prins Odin blev aldrig riktigt utmanad i en mycket säker seger. Segertid 30,3a/2140. 15.000 kronor till Jan-Olov Söderström som är tränare och delägare med HB St.Myran och Norling.

My Yavin/Oskar Kylin-Blom var vinnaren i det fjärde och sista loppet i Babyrace-serien där man skulle pricka idealtiden 35,0. Efter loppet blev det en hel del räknande för att kunna hitta totalsegraren med den minsta felmarginalen.

Foto:Christer Norin/ALN Gävle 20170611. Babyrace-Serien 2017. My Yavin, Oskar Kylin-Blom.

Slutsegrare blev Oh Lord som tränas av Fredrik Wallin. Winn Johansson och Travessen KB är uppfödare och ägare och de belönades med ett presentkort hos Equi Tour (Prix d´Amerique-resa) på 10.000 kronor. Ett presentkort också till tränaren på 1.000 kronor hos Travbutiken Gävle AB.

Foto:Christer Norin/ALN Gävle 20170611. Babyrace-Serien 2017. Slutsegrare Oh Lord Fredik Wallin tränar o tar emot priset.

Veralix var en, av två, hästar på startvolten och hon spårade ponnyloppet från start till mål för Anna Ek. Ella Eklund i Söderfors är ägare och tränare.

Foto:Christer Norin/ALN Gävle 20170611. Veralix, Anna Ek.

– Hon har galopperat mycket men i ledning går hon bra. Första tanken var att köra felfritt. Vi har en jättefin gemenskap på travskolan och det är jätteroligt att få jobba med hästarna, sade Anna.

J-E GUSTAFSSON