Lindesberg 5 juli

I ett stolopp för treåriga och äldre ston var Kitspirit en fin vinnare för sin tränare Troels Andersen. Från ett tillägg hamnade Troels bra till i fjärde utvändigt. Varvet kvar kunde han följa med i rygg i tredjespår och när Troels laddade 700 kvar tog sig Kitspirit snabbt fram till ledarinnan som inte kunde svara. Segertid nya rekordet 14,4/2160 meter via 12,8 sista 1000 och 11,5 sista 800 och 50.000 kronor till Ulla och Håkan Eriksson som är uppfödare och ägare med flera. Bakom Kitspirit avslutade Dicks Denja, sjunde utvändigt, vasst till tredjepriset för Rauno Pöllänen via tredjespår sista 900. Dicks Denja travade 14,7/2160 meter via 12,4 sista 1000 i spåren.

”Hon är kvick i benen och får ofta fina resor. Nu fick vi rygg på Ulf Ohlsson (spelfavorit med Lacquer And Lace) och hon var lite seg alldeles för tidigt. Jag tyckte det var onödigt att hänga i tredjespår och hon fick sträcka ut på sista långsidan. Det blev en säker seger. Vi har haft en trög inledning på säsongen. Det har strulat med halsinfektion på flera hästar i stallet, men nu börjar det släppa. Vi hoppas på en fin sommar och höst”, sade Troels.

J-E-GUSTAFSSON