Mariehamn 7 juli

Cosa Nostra och Johanna Hedlund var vinnarna i montéloppet. Efter ett smyglopp där Johanna kunde vänta med attacken till 500 kvar var Cosa Nostra den starkaste på upploppet. Segertid 17,2/2160 meter. Tvåa i loppet var Ringhio O.K. med Mikaela Sundin.

”Vi fick ett fint lopp där jag kunde vila i rygg. Han svarade bra på det helstängda huvudlaget. Det var första gången vi provade med helstängt i monté”, sade Johanna som också kunde räkna in ett andrapris med New Moon Face som kördes av Erik Lindegren. Johanna och Kristina Hedlund är ägare med Johanna som tränare.

Från andra utvändigt och attack 500 kvar avgjorde Tintin R.L. på ett fint sätt för sin tränare Erik Lindegren. Segertid 17,3a/2140. Uppfödare är Roland Lindegren AB under stallnamnet Snatra.

” Vi tog en lugn start och hamnade bra till direkt. Den utvändigt ledaren ville provosera mig att gå fram, men jag ville inte köra i dödens. Han kändes pigg och fin hela vägen och det blev en riktig vass sista sväng till spets. Nu kom ledaren bra tillbaka men det var aldrig någon fara”, sade Erik.

Första avdelningen i kuskmatchen mellan Eskilstuna, Gävle och Mariehamn vanns av Sölve Högman med Lucky Win som tränas av Roald Eriksson. Segertid 17,0a/2140. Propositionen var utskriven för hästar högst 60.000 kronor. Nu blev det bara sex hästar anmälda. Erik Lindegren och Olle Alsén tävlade för Gävle. Jenni H Åsberg och Tomas Rosén ingår också i team Gävle.

Resultat av den första avdelningen: !:a Lucky Win/Sölve Högman, 2:a M.T.Ken Lucky/Tomas Ahlqvist, 3:a Princess Marion/Ralf Göstas, 4:a Dag Blou/Olle Alsén, 5:a Sweet Dynamite/Erik Lindegren, 6:a Euphoria Cake/Magdalena Ulriksson-Siminski.

Nästa gång de möts igen är på Gävletravet 4 augusti och kuskmatchen avslutas i Eskilstuna 5 september.

 

J-E GUSTAFSSON