Hagmyren 8 juli

Elias Strandberg hamnade bra till i tredje utvändigt med Maclemore från ett bakspår bakom bilen. Redan 1500 kvar avancerade Elias och via fjärdespår (!) 1400 kvar rundade han till spets 1100 kvar. Sedan hade Elias allt under kontroll. Maclemore har strulat till det i några starter bakom bilen, men nu visade han sin rätta kapacitet. Segertid 16,9a/2140 och 12.000 kronor till uppfödaren och ägaren HB Salhamm i Sala. Loppet var ett försök i Hedlunds Åkeri AB:s Lärlingsserie.

Happy Ending tog enkelt hand om spets för Rauno Pöllänen som sedan fick bestämma tempot. Happy Ending höll greppet hela vägen i sin första start sedan september i fjol. En mycket fin comeback. Segertid nya rekordet 15,2a/1640 och 5.000 kronor till Stall Dianthus HB och Lars-Åke Widmark. Lars-Åke är också uppfödare. Per Hedenström är tränare och finns med under stallnamnet Dianthus HB. Northside Babe är mor och hon har också lämnat Sam Forget.

J-E GUSTAFSSON