Mariehamn 8 juli

Olle Alsén och Erik Lindegren tog för sig bra med sina körningar. Olle grejade en fin dubbelseger med egentränade hästar och Erik vann ett lopp samt tre andrapris och ett tredjepris. Segern med Imperial Tooma var lite speciell för Olle. Det var stallets 200:e vinnare genom åren. Segertid 16,7/2140 meter. Ägare är Lena Immo Johansson med flera.

” Hon var tvåa i fredags bakom Motoyi Goj och nu fick vi revanch på henne. Scenariot var detsamma för oss som i fredags. Rygg på ledarinnan och nu fick vi luckan 250 kvar. Tanken var att prova i spets, men när ledaren i volten blev utkörd efter två omstarter ändrade jag taktik”, sade Olle.

Olles andra vinnare, Thebigred As, kunde inte vara med i körningen från början och det såg inte bra ut där Olle satt fastlåst i fjärde invändigt. 700 kvar kom han ut i fjärde utvändigt och via en härlig avslutning i tredjespår fick han greppet sista biten på ledande Jeppas Orakel/Erik Lindegren. Segertid 16,0a/2140. Olle och hustrun Camilla är ägare.

Erik Lindegren var offensiv med New Moon Face som tryckte sig till spets efter körda halvvarvet som öppnades efter 13,5. Erik höll tempot uppe, 13,8 första 1000, och New Moon Face höll greppet hela vägen mot bra avslutande Mr Love You. Segertid 13,4a/1640. Ägare är Kristina och Johanna Hedlund med Johanna som tränare.

J-E GUSTAFSSON