Gävle 11 juli

Janaxel Näsman har ett fantastiskt fint facit när det gäller uttagningsloppen till Amatör-SM. Oneofthosedays visade fin styrka när han från utvändigt ledaren sista 1000 kunde avgöra på ett säkert sätt. Segertid 13,7a/1640 och 20.000 kronor. Janaxel är uppfödare, ägare och tränare.

”Jag var förvånad över att vi inte kunde vara med i spetsstriden. Han är normalt väldigt startsnabb. Han är mera stark än speedig och därför valde jag att avancera fram utvändigt ledaren. Han kan se lite seg ut i sista sväng, men jag vet att han håller farten”, sade Janaxel.

Pride Dreamcatcher (2014), Arriverderci (2015) är tidigare vinnare i uttagningsloppen för Janaxel och förra året var Arriverderci tvåa. En flott statistik! Nu väntar semifinal och en eventuell final på Visby 28 juli.

Järvsö Jomar var en mycket stark vinnare för Oskar Kylin-Blom. Efter en bra start blev han hängande i tredjespår innan han kunde slinka ned i rygg på ledande Knutrappa 1100 kvar. I sista sväng fick han luckan och Järvsö Jomar avgjorde på ett fint sätt. Segertid 27,0/2180 meter. Jennie och Emelie Mood är ägare och tränare. Jan-Olov Persson är uppfödare. Segern var värd 30.000 kronor.

”Vi fick en bra start och han kändes mycket fin. Nu blev vi hängande och jag körde vad som gick för att kunna komma ned i andraspår. Det var tur att vi kunde få vila lite i rygg. 500 kvar hade jag mycket att köra med. Det är en fin travare som haft bekymmer med skador”, sade Oskar.

Treårige Månlykke A.M. fortsätter att övertyga för sin tränare Jan-Olov Persson. Tredje raka segern sedan debuten. Jan-Olov kom fint fram mellan sina konkurrenter och 1350 kvar kunde han överta spets. Månlykke A.M. utmanades av Edbest som dock inte kunde bjuda riktig strid. Segertid nya rekordet 30,3/2160 meter. 15.000 kronor till Sjösläntens Konsult och Fastighets AB som de flesta känner som ägare till Chip Dealer.

Tredje raka segern grejade också New Aviator för Mads H Nielsen. Det blev en härlig fight mot utvändige Flight Danseur/Nicklas Westerholm sista varvet och det krävdes ett målfoto. Segertid 16,1/2640 meter och 20.000 kronor till Easy KB i Uppsala. Ulrika Wällstedt är tränare.

Julia Kaulitz var kvällens tredje vinnare att greja sin tredje raka seger. Kaj Widell var bestämd när han kunde överta spets efter körda 400 meter. Härlige Sloppy Joe gjorde en intressant årsdebut för sin tränare Peter G Norman. Nu kunde han inte rå på vinnaren, men Sloppy Joe såg mycket fin ut när han avslutade sista 800 efter 1.10 från andra utvändigt. Segertiden för Julia Kaulitz, 13,5a/2140, var mycket bra. 20.000 kronor till Ann-Chatrine Svensson som är tränare och ägare med F Wikberg.

Primus Altero har visat fin form i flera starter och han svarade för ett starkt lopp när han avgjorde från sjätte utvändigt och utan rygg i tredjespår sista 1000 för sin ägare och tränare Helena Ehn. Segertid 17,2a/2640 och 15.000 kronor.

Arnie´s Best Boy var starkast för Lars-Göran Söderberg i ett lopp som kördes i ett högt tempo. Oboy C.D. såg tlll att tempot hölls uppe med Oskar J Andersson och efter tuffa 10,7 första 500 och 12,8 första 1000 tog Oboy C.D. över kommandot 600 kvar. Nu galopperade han cirka 475 kvar och lämnade vägen öppen för Arnie´s Best Boy som smugit med i rygg. Segertid 15,2a/2140 och 20.000 kronor. Ägare är C Nordin, T Rahkonen och J-O Larsson som också är uppfödare.

Kajsa Frick grejade spetsstriden med Rossi One som enkelt höll greppet hela vägen mot bra avslutande Charmant/Terese T Rosén. Segertid 17,2/2140 meter. 15.000 kronor till Christian Hansen som är tränare och ägare med Erika Witasp. Scarlet Knight är far och Rossi One är andra avkomman till Like a Daydream som bara hann göra sju starter utan seger. Mormor är Union Highness som lämnat Camilla Highness 10,5 miljoner och Time Machine 1,5 miljoner.

Oskar J Andersson avslutade kvällen med spetsseger för tidigare segerlöse Turbo Torp. Hade luckan kommit lite tidigare för Kattens Estelle/Terese T Rosén hade ordningsföljden i mål varit annorlunda. Segertid 17,5/2140 meter och 5.000 kronor. HÄSTRIK HB i Munsö är ägare och Jörgen Westholm är tränare.

Sonny Olssons andelsförslag till V4-spelet på banan gladde många som köpt andelar. Spiken Järvsö Jomar, tio gånger pengarna, såg till att utdelningen blev fina 19.122 kronor!

J-E GUSTAFSSON