Rättvik 17 juli

Jenni H Åsberg fick ett perfekt smyglopp med loppets spelfavorit Tempura som tränas av Bollnästränaren Peter Eriksson i Uttagningsloppet till Dam-SM. Jenni satt med i tredje utvändigt där ledande M.R.Hungry Eyes/Erika Åsblom öppnade sylvasst första 500 efter 09 och första 1000 efter 12,6. Jenni attackerade i sista sväng och via ett fjärdespår 300 kvar avgjorde Tempura på ett säkert sätt mot en tapper M.R.Hungry Eyes som höll farten strålande till ett andrapris. Segertid 13,8a/2140 och 20.000 kronor till Stall Segerhuva. Första segern i år i den tolfte starten för Tempura.

” Vilken härlig kille! Han kändes jättefin och visade en fin inställning. Jag blev lite orolig på sista långsidan när de attackerade bakifrån. Nu kördes loppet i ett högt tempo och jag ville spara krafterna. Nu är vi i final och det ska bli mycket spännande. Mycket av hur finalen kommer att avgöras är hur det blir med lottningen av startspåren. Jag har vunnit Dam-SM tidigare och det var 2008 på Åmål med All Tempest som var en 19-oddsare. Jag hade hästen i träning en tid och han vann tolv lopp på sina 95 starter och hälften av hans segrar var med mig som kusk”, sade Jenni.

M.R.Hungry Eyes och Erika Åsblom slutade tvåa och är också kvalificerade till finalen som körs på Hagmyren 6 augusti med 100.000 kronor i förstapris.

Femåriga Tartlet visade fin inställning och styrka när hon från utvändigt ledaren sista 1300 avgjorde på ett säkert sätt för in ägare och tränare Sergio Rondina-Bisi. Segertid 15,7a/2140 och 10.000 kronor.

J-E GUSTAFSSON