Rättvik 5 augusti

Highspirit och Dan Josselyn var två mycket fina vinnare under V75-dagen. Highspirit var helt ohotad från spets i Klass I-försöket med final på Solvalla 30 september. Highspirit är som en blixt bakom bilen och Troels Andersen satt i spets direkt med den pigge nioåringen som ser helt strålande ut för dagen. Tredje raka segern. Segertid 12,4a/2140 och 100.000 kronor till Ulla och Håkan Eriksson som är uppfödare och ägare med Stall Växus AB.

”Jag ville hålla ett jämnt tempo. Nu var han väldigt lugn och samlad och han är mycket fin när han slappnar av. Han känns bättre än någonsin”, sade Troels.

Dan Josselyn visade sin härliga styrka och inställning när han från utvändigt ledaren höll undan i en tät slutstrid. En mycket stark prestation! Med två lopp i kroppen efter sitt långa uppehåll från april förra året var han nu i riktigt fin form och den mysige fuxen blir intressant att följa framöver. Det var fina 100.000 kronor i förstapris då loppet var det så kallade lördagsloppet. Segertid 16,2/2640 meter. Fredrik Wallin är tränare och ägare med familjen Magnus Englund under namnet Rosåker AB.

”Det är en rikigt fin häst som tål att göra en hel del själv. Tränaren har visat fina resultat på få starthästar. Dan Josselyn är stark och rejäl”, sade segerkusken Ulf Ohlsson.

Tioårige Francais du Gull fortsätter att leverera fina resultat i tuff konkurrens. Återigen grejade han ett andrapris i Gulddivisionen efter en strålande avslutning från tredje utvändigt för sin tränare Erik Lindegren. ”Frasse” ståtar nu med fyra andrapris och ett tredjepris på sina fem senaste starter där han stött på flera namnkunniga konkurrenter. Vinnaren Seedorf O.M.F. travade 11,3a/1640 och samma tid för ”Frasse”. Andrapriset var värt 75.000 kronor till Stall Åstjärn.

French Me visade fortsatt fin form som trea i Finalen i Sommartravsmontén för Emilia Leo. French Me travade 14,5/2160 meter och tjänade 25.000 kronor till Stall Vi Tre AB.

J-E GUSTAFSSON