Hagmyren 6 augusti

Torbjörn Granath och Jenni H Åsberg såg till att det blev bra utdelning på spelet GrandSlam 75. Motoddy öppnade bra bakom bilen och kunde efter en tuff inledning, 25,0 första 500, överta spets varvet kvar. Torbjörn höll tempot uppe och när värsta hotet, Fix Odin, galopperade i rygg 250 kvar var Motoddy helt ohotad.Segertid nya rekordet 26,2a/1640 och 30.000 kronor till Torbjörn som också är ägare. Mikael Olsson är uppfödare och fina framgångar för stoet Toga som nu kan ståta med tre raka segrar på sina fina avkommor Mosnärtan, Mofaksan och nu Motoddy! Bakom vinnnaren avslutade Hönn Blesa starkt till tredjepriset efter en långsam inledning.

”Det var jag som skötte tempot. Det kändes bra när vi kunde överta spets och sedan var det bara att dra undan. Jag ville inte bjuda in de övriga”, sade Torbjörn som fått fin stil på Motoddy.

Jenni H Åsberg avslutade GrandSlam 75 med My Gifted My som ökade värdet på sju rätt från 18.741 kronor inför den sista avdelningen till hela 171.153 kronor! Efter ett fint lopp i rygg på ledande Harlekin Sign, galopp som slagen cirka 75 kvar, fick Jenni luckan i sista sväng. Segertid 15,9a/2640 och 30.000 kronor till Easy KB. Sharp Intentions, andra utvändigt, höll farten godkänt till tredjepriset.

”Det är en bra häst som inte fått den rätta utdelningen. Det har varit infektioner som spökat. Nu fick vi en fin resa och det löste sig perfekt när hästen utvändigt ledaren galopperade 500 kvar”, sade Jenni som i Dam-SM inte fick chansen med Peter Eriksson-tränade Tempura som strax efter start blev rejält påkörd.

J-E GUSTAFSSON