Romme 8 augusti

Familjen Svedlund, med Ulf som tränare och Billy som ägare, hade hittat en perfekt proposition till Ringhio O.K. i ett montélopp. Ringhio O.K. hade tjänat 159.653 kronor och tillägget gick vid tjänade 160.001 kronor. Med bara två hästar på start var Ringhio O.K. helt ohotad från spets för Nathalie Bergström. Andra segern på nio starter i monté för Ringhio O.K. Segertid 16,2/2140 meter och 20.000 kronor. Loppet var den nionde avdelningen, av tolv, i Dalatravets Montéserie.

”Jag har ridit honom tidigare och också segrat med honom. Han har en lite säregen stil, men gör det bra varje gång. Han har bara ett öga och kan ibland slappna av när han blir ensam. Han verkar trivas i spets och jag hade mycket kvar i sista sväng när vi blev pressade. Jag vet att han inte ger sig och styrkan är det inga fel på. Jag tycker han var värd segern”, sade Nathalie.

”Han fick en sticka i höger öga i hagen när han var fem år”, sade Billy som nu har sökt till proffstränarkursen.

Isola Sund inledde karriären med att galoppera bort sig. Sedan radade hon upp fyra raka segrar och hon gav ett mycket starkt och fint intryck. Efter några tveksamma starter visade hon i starten innan att formen var kraftigt på gång som tvåa. Nu är hon tillbaka som en vinnare. Efter en fin inledning från ett bakspår på tillägg hamnade Mads H Nielsen utan rygg 1400 kvar. Mads satt lugn och det var först på sista långsidan som det blev rejäl körning. Isola Sund skaffade sig greppet mitt på upploppet till en säker seger. Segertid 17,7/2160 meter via 1.13 sista 1000. Lars-Erik Eriksson är tränare och ägare under namnet Stall Golvsta HB tillsammans med R Hjelm Consulting AB.

”Det blev helt fel. Vi hamnade perfekt till i andra utvändigt. Nu galopperade ledaren 1500 kvar och då kändes det inte bra utvändigt ledaren. Hon svarade för en ruggig insats. Hon har varit fin på slutet och det är i grunden en mycket fin travare”, sade Mads.

J-E GUSTAFSSON