Bollnäs 10 augusti

Jenni H Åsberg visade härlig kuskform när hon segrade med Raja Ribb i Jennifer Tillmans Utmaning i ett lopp öppet för enbart kvinnliga körsvenner som tränas av Kristofer Jansson. Raja Ribb var, på förhand, en spetsfavorit, men han visade fin styrka när han kunde avgöra på ett säkert sätt efter ett tufft lopp utvändigt ledaren. Segertid 14,4a/2140 via 12,3 sista 1000 och 50.000 kronor till J P World Wide consulting.

”Han är stark och jag trodde jag skulle bli släppt till spets. Nu fick vi sitta kvar utvändigt utan rygg och tempot, 16,1 första 1000, kändes ganska bra. Han for och schabblade lite med aktionen, men han avgjorde på ett fint sätt med tussarna kvar”,sade Jenni.

”Han har visat bra form i flera starter, men samtidigt haft ”stolpe” ut. Han passar bäst i spets eller utvändigt ledaren”, sade Kristofer Jansson.

Jenni kunde räkna in en fin stalldubbel när Quantum Estelle avgjorde på ett mycket positivt sätt från andra utvändigt för sin sambo Tomas Pettersson. Segertid nya rekordet 14,4/2160 meter och 15.000 kronor till Åsberg Trav AB och Tomas Pettersson Trav AB.

”Vi hamnade bra till direkt från tillägg, men samtidigt hade vi bra hästar i rygg. Hon svarade fint när jag attackerade 700 kvar och hon kändes stark, men jag var lite orolig i sista sväng med Örjan Kihlström i rygg och jag vågade inte titta bakåt. Hon klev undan på ett mycket fint sätt och hon svarade för en femstjärnig insats av fem möjliga”,sade Tomas.

Jennis andra starthäst från stallet, Gossip´s Lord, svarade för ett mycket bra lopp som tvåa i mål. Jenni tog enkelt hand om spets och efter körda varvet kvar släppte hon till loppets klara spelfavorit, Hungarian Hotwax/Per Linderoth med Thomas Lönn som tränare. Nu höll ledaren undan till en säker seger på tiden 16,4/2140 meter. Gossp´s Lord avslutade starkt till andrapriset på samma tid som segraren via 1.15 sista 1000 och 25.000 kronor till Team Åsberg Trav AB med flera.

Foton: Christer Norin/ALN

J-E GUSTAFSSON