Umeå 11 augusti

Mofaksan gjorde det igen! Fjärde segern (!) segern i Norrländska Elitstoet inom loppet av sex år. Hon har varit en suverän vinnare 2012, 2013, 2016 och 2017. Från tre tillägg hamnade Mofaksan i sjunde utvändigt för Ove A Lindqvist. 1200 kvar avancerade hon framåt och via en vass speed kunde Ove överta spets 800 kvar. Mofaksan höll farten strålande och hon hade ett säkert grepp hela upploppet. Segertid 24,5/2200 meter och 100.000 kronor till familjen Mikael Olsson.

”Jag trodde inte det skulle hålla hela vägen när de kom in på upploppet. Hon lade en massa kraft på speeden fram till spets och det brukar ge stumma ben sista biten. Nu hann jag se att Ove satt med pisken under armen och då blev segerkänslan bättre.Hon är väldigt uthållig och hon har ett fantastiskt psyke vilket hon visade även denna gång. Hon kändes otroligt fin i värmningen och jag var förhoppningsfull på förhand. Nu var det ett väldigt öppet lopp med flera mycket starka konkurrenter som visat strålande form. Det var inte Ove som bestämde farten när han avancerade. Mofaksan bara drog iväg och Ove fick inte stopp på henne. Vi är så glada att få ha en sådan härlig häst och vilken resa vi fått vara med om. Nu ska vi kolla att allt är bra med henne och sedan får hon ta igen sig lite. Vi kanske provar i SM för öppna klassen 26 augusti på Bergsåker. Det går inte att vinna loppet men hon kan säkert tjäna en fin slant”, sade Mikael en strålande glad uppfödare, ägare och tränare.

J-E GUSTAFSSON