Eskilstuna 5 september

Tvååriga Activated, efter Jocose och med Viking Kronos som morfar, visade klassen i karriärens andra start. I debuten på Axevalla blev det galopp i starten. Oskar Kylin-Blom satt i spets och efter tuffa 16,5 första 500 fick han släppa till Taste Of Space 900 kvar som i sin tur öppnade första 1000 efter 16,4. Halvvarvet kvar attackerade Oskar och Activated avgjorde på ett strålande sätt. Segertid 15,5/1640 meter via 14,5 sista 1000 och 20.000 kronor till tränaren Fredrik Wallin som också är ägare med flera.

”Fredrik har talat gott om henne och jag fick chansen att köra kvalloppet vilket var en häftig känsla. Nu blev det körning och jag var inte orolig över att släppa spets. Jag visste vad jag hade att åka med och hon visade sin fina inställning”, sade Oskar.

Activated är fjärde avkomman till Marelle som hade en fin karriär med sju segar på 32 starter. Mormor Play Around lämnade Energetic 7,5 miljoner.

Den tredje och sista avdelningen kördes i kuskmatchen mellan Eskilstuna, Gävle och Åland. Sölve Högman hade det bästa läget som ledare och det var också han som vann hela kuskmatchen när han grejade ett tredjepris med 70-oddsaren Bottnas Ambassadör. Loppet vanns av Unreturned Love och Ralf Göstas som avgjorde utvändigt ledande spelfavoriten Lucky Dice/Olle Alsén.

Slutställning: Sölve Högman 47p, Ralf Göstas 39p, Erik Lindegren 34p, Olle Alsén 29p, Lars D Carlsson 24p, Tomas Ahlqvist 23p, Magdalena Ulriksson Siminski 22p, Dick S Jansson 17p, Rikard S Jansson 16p, Fredrik Palm 14p, Tomas Rosén 7p, Roald Eriksson 4p.