Rättvik 9 september

Oboy C.D. och Kiboshi var två starka vinnare som avgjorde den tuffa vägen. Oboy C.D. har i flera starter visat fin form och nu kom den välförtjänta utdelningen. Via tredjespår avancerade Mads H Nielsen till utvändigt ledaren 1400 kvar och efter 14,0 första 1000 kunde han överta spets i sista sväng vilket räckte till en säker seger. En mycket stark prestation. Segertid 14,8a/2140 och 20.000 kronor till Stall O´boy. Tredje segern av totalt fem i karriären hittills i regi Troels Andersen och nionde starten av totalt 38 för Troels som tränare.

”Jag vet att Troels alltid har det bra tränat och hästen har visat form i sina senaste starter. Jag fick veta att jag skulle tro på honom och han kändes stark hela vägen. Det var mest hästen än kusken som avgjorde loppet på ett mycket fint sätt”, sade Mads H Nielsen.

Kiboshi fick också hon en tuff inledning i tredjespår första halvvarvet innan hon kunde överta spets efter körda 550 meter. Väl i spets fick Elias Strandberg bestämma tempot och Kiboshi gick undan till en säker seger. Segertid 15,4a/2140 och 20.000 kronor till Hustav Hessfelt med flera. Johanna K Karlsson är tränare med sambon Elias Strandberg.

”Jag trodde inte hon skulle vara så j…a bra. Hon vill gärna ha ett snällare upplägg, men när vi hamnade i tredjespår ville hon bara framåt och det kändes mycket bra när vi kunde överta spets”, sade Elias.

J-E GUSTAFSSON