Hagmyren 10 september

Johan Brandel grejade en mycket fin dubbelseger. Texas Elite avgjorde den tuffa vägen via fjärde utvändigt och attack varvet kvar. Det blev en tuff slutstrid mot tappre Västerbo Chipmunk som gjort grovjobbet utvändigt ledaren för Malin Friman. Texas Elite var starkast sista biten i andra raka segern. Segertid nya rekordet 15,1/1640 meter och 12.000 kronor. Börje Brandel är tränare och ägare med Milton´s Farm AB.

”Han är stor, men det driver bra när han får sträcka ut. Han är mest stark och även om jag fick gå lite tidigt kändes det bra hela vägen”, sade Johan.

En dubbel till familjen Brandel ordnade fyraårige Allowable, efter Torvald Palema och första avkomman till ostartade Beauty Love. Johan körde till spets i första sväng för att sedan släppa till Timotejs Dolly efter körda halvvarvet. Varvet kvar blev det lite körning och det löste sig bra för Johan när han kunde slinka loss 700 kvar. Via utvändigt ledande Test Pilot sista halvvarvet avgjorde Allowable hur enkelt som helst. Segertid 17,7/2140 meter och 12.000 kronor.

J-E GUSTAFSSON