Rikard Lindh ny Gävletränare

Rikard Lindh ny Gävletränare

37-årige proffstränaren Rikard Lindh köpte för några månader sedan Gerth-Ove Karlssons gamla gård i Klockarbo och efter en hel del renovering flyttar han nu sin licens från Romme till Gävle.

Vi har precis haft byggmöte för att komma vidare i projektet”, säger Rikard när vi pratas vid och han fortsätter med att berätta lite om vad som har hänt senaste månaderna.

Det har ju varit full renovering ända sedan jag köpte gården. Vi har rivit ut allt i stallet och gjutit om, så nu finns 25 nya boxar. Ute har vi ordnat med fem nya stora lösdrfter och vi har satt 1600 nya stolpar till hagarna. Vi har gjort en ny rakbana som är 650 meter lång och sex meter bred, så vi har kommit rätt så långt, men framöver ska vi koncentrera oss på att träna hästar”, säger Rikard.

Idag finns 21 hästar på träningslistan, men Rikard berättar att förändringar är på gång och det hörs på honom att han är laddad efter en period utan de framgångar som han strävar efter.

Vi har haft problem med infektioner och till slut hamnar man i ett ekorrhjul. Hästarna har inte presterat, men nu ska det bli roligt med en nystart. Det här blir en stor nysatsning. En del hästar kommer att lämna mig och sedan ska vi fylla på med nytt, bland annat ska jag på kriterieauktionen och kika efter nya unghästar. Vi vet vad vi är kapabla till, så framöver ska vi vara med och tävla på riktigt igen”, hälsar Rikard, som även kommer ha ett samarbete med Daniel Parling i Frankrike.

Ja, Daniel står ju numera också som tränare i Gävle eftersom han tog ut sin proffslicens 1 september. Han håller till på ett ställe som ligger en timme ifrån Vincennes och där kommer vi att kunna ha hästar också”, avslutar Rikard.

Gävle Travsällskap hälsar Rikard välkommen som Gävletränare och önskar honom lycka till!

MATHIAS GUSTAFSSON