Solvalla 11 oktober

Fredrik Wallin framstår som en av de bästa unghästtränarna på Gävletravet genom tiderna. Han har under flera år presenterat flera fina talanger.

Nu har tvåriga Activated övertygat i tre raka segrar på sina fyra första starter! Segertid 16,3a/2140 via utvändigt ledaren (!) och mycket fina 175.000 kronor till ägaren Fredrik Wallin med flera .Activated har nu på sina fyra första starter tjänat flotta 415.000 kronor.

Fredrik började med nu femårige Toohotforyou (1.093.420 kr), Inga In Heaven (1.154.100 kr) och i stallet har också Bicc´s Lamborghini på sina första fyra starter i regi Fredrik tre segrar och ett andrapris. Dan Josselyn, nio starter och två segrar samt Myrsjös Zorro och tvååriga Ies Juvel har visat sina fina anlag efter seger i sin andra start i karriären.

Att Fredrik framställs som en av de främsta kan tyckas märkligt när undertecknad har varit med om framgångar med flera mycket starka tränare under åren. Bertil Dahlberg,Gösta Scott, Gunnar Wallberg, Lars Axelsson, Lars  G Larsson/Donald Larsson, Eivind Höglund, Jonas Palm, Rune Palm, Evert Widell, Sven-Erik Landin, Ragnar Johansson, Stefan Erlandsson, Anders Lindström, Bernt Arnesson, Alf Landin, Håkan Jansson,Nils-Erik och Sören Eriksson, Åke Hillgren, Håkan Rigander, Bo Grönblad och Olav Johnsen.  Fredrik står sig bra i konkurrensen!

”Hon är en klok individ och gör allt rätt. Jag tror mycket på henne, sade Fredrik inför loppet som också tyckte att distansen 2140 meter/ skulle vara en fördel.

”Hon är en av de bättre av de talanger som jag har tränat. Det är helt suveränt att kunna vinna tre raka segrar i stenhård konkurrens och hon har gjort det på ett mycket rejätt”,sade Fredrik som nu siktar på Svampen I Örebro  21 oktober eller Svensk Uppfödningslöpning  28 oktober på Jägersro.

J-E GUSTAFSSON