Hagmyren 22 oktober

Susanne Holmgren leasar sexårige Incredible Rex och i första starten i hennes regi blev det seger direkt! Incredible Rex är obesegrad efter tre starter i monté.  Nu fick han ett lopp utvändigt ledaren trots att han öppnade vasst första 500 efter 11,5. I sista sväng hade Lina Johansson koll på ledaren och hon kunde sitta säker hela upploppet. En fin prestation. Lina har ridit honom i samtliga starter. Segertid 14,7a/1640 och 15.000 kronor.

”Det är en jättefin häst som haft problem med skador. Jag hade honom som passhäst hos Oskar Svanberg”, sade Lina.

Minnestads El Paso har visat strålande form i flera starter. Efter ett perfekt smyglopp i tredje utvändigt och attack 600 kvar var han starkast för sin ägare och tränare Rebecca Dahlén i Gävle Hagmyrens Amatörserie Final. 50.000 kronor till vinnaren. Ove Berglin var bäst poängmässigt i grundserien. Han grejade ett sjättepris med Bältra Spider som fick luckan sent från rygg på ledaren.

”Han är min bästa vän. Det löste sig perfekt och sedan var det bara att bomba på sista 700. Han har visat en enorm utveckling vilket man inte kunde tro när han var två år. Han var bara trög och jag trodde inte han skulle klara ett premielopp. Det har i efterhand visat sig att han är en riktig löphäst”, sade Rebecca.

J-E GUSTAFSSON