Romme 1 december

Dashing Kimberley, ett av fyra ston i loppet, avgjorde på ett mycket fint sätt för Oskar Kylin-Blom. Oskar hamnade utan rygg efter en fin inledning från ett sjundespår bakom bilen. Efter körda halvvarvet fick han rygg och via attack 700 kvar visade Dashing Kimberley fin styrka och inställning när hon höll greppet hela vägen in i mål mot smygkörde Space Cadet. Segertid 14,8a/2140 och 30.000 kronor till  Sören Andriainen som uppfödare, tränare och ägare med Evelina Andriainen.

”Hon kändes fin i värmningen och efter en fin inledning var det skönt att få en rygg. De hade ändrat lite på balansen och det blev ganska enkelt sista 500”, sade Oskar.

”Vi provade med päronskor fram med öppen tå och det fungerade helt perfekt. Hon har varit mycket fin i jobben och nu siktar vi på en start i V75 om poängen räcker”,sade Evelina.

Dashing Kimberley är andra avkomman till Ode a l´ Amour. Mormor Anemone Ami lämnade familjens Andriainen Manero´s Nic, 840.000 kronor, som var en populär hemmavinnare i Bronsdivisionen 2004 med Fredrik Palm som kusk. Går man vidare hittar man i femte stoled Earl´s Ikey Mite, uppfödare Adolf Demmers, ägare Team Guiden, som lämnade en av undertecknads stora favoriter Mite Galvator, född 1962, 26 segrar på 133 starter och 210.000 kronor för Carl-Gunnar Sundin.

J-E GUSTAFSSON