Romme 30 december

Fyraårige Läckra Leffe, efter Järvsöviking, var en fin vinnare i karriärens tredje start för sin tränare Robert Wilhelmsson. Läckra Leffe fick ett fint smyglopp, tredje invändigt, vilket blev rygg på ledande Gullkongen/Claes Stolt 600 kvar. Robert attackerade 300 kvar och i en tät slutstrid höll Läckra Leffe farten bäst. Segertid 33,5/2140 meter och 20.000 kronor till familjen Wilhelmsson med Madelene Johansson som ägare. Anders Pålerfält i Sandviken är uppfödare. Gullkongen var knappt slagen som trea i mål och han är värd en seger efter att ha gjort grovjobbet utvändigt ledaren.

”Det är en jättefin travare som strulat till det med galopp i de två första starterna. Han har humöret emot sig. Han var fin i starten innan på Bollnäs trots ett blygsamt sjundepris. Jag körde 32,5/2000 meter efter en inledande galopp. Nu visade han sin kapacitet i ett felfritt lopp. Madelene har gjort ett mycket bra jobb med honom”, sade Robert.

Number One Face var vinnaren i loppet för körsvenner (i sulkylopp) som inte vunnit ett totolopp under säsongen 2017. Number One Face har visat fin form i flera starter och han hade spelarnas förtroende som klar favorit till dubbla pengarna på vinnarspelet. Efter en lugn inledning bakom bilen avancerade ägaren och tränaren Hans T Andersson 1500 kvar från sjunde utvändigt och via en fin forcering kunde han överta spets varvet kvar. Han blev rejält utmanad på upploppet av smygkörda konurrenter där Number One Face höll farten fint till en säker seger. Segertid 16,6a/2140 via 15,8 sista 1000. 20.000 kronor samt hederspris och hederstäcke till Stall Kalle Burang HB med flera.

”Han är helt fantastisk. Han är otroligt fin och han har ett hjärta och lungor utöver det vanliga. Tanken var att köra felfritt det första biten. Sonny (Olsson) min bästa kompis hade taktiken klar. Han sade att jag skulle ta det lugnt i början och avancera när täten tog upp efter körda halvvarvet. Nu provade jag för spets varvet kvar, men jag var inte helt säker på att få överta. Det blev ”tight” sista biten och jag trodde jag hade torskat”, sade Hans T som bara var tolv år när familjens Burang (11 segrar på 24 starter) föddes 1975.

Tredje Gävlevinnaren under kvällen var Go Easy B.J. som från utvändigt ledaren och spets 500 kvar gick undan till en ohotad seger för Emilia Leo. Segertid 16,8a/2140 via 14,5 sista 1000 och 10.000 kronor till ägaren och tränaren Helena Stens Runfeldt med Niclas Runfeldt som delägare. Maud Johansson i Östhammar är uppfödare.

”Det var första gången jag körde hästen och det var en jättefin travare. Jag fick order om att han var stark och att trava utvändigt ledaren skulle inte vara något problem. När vi kunde överta spets i sista sväng stack han bara undan”, sade Emilia.

”Det är en liten trevlig häst som alltid försöker göra sitt bästa. Det är min första starthäst. Jag har tidigare hållit på med ridning, men nu har jag bara travare i stallet”, sade Helena som numera också är ägare och tränare till härlige fuxen Norskfödde Mino.

J-E GUSTAFSSON