Solvalla 3 januari

En av kvällens mest ohotade vinnare var Oneofthosedays som var helt överlägsen från spets. Nublivne sjuåringen, efter Sinou Madrik, tog enkelt hand om spets bakom bilen. Uppfödaren, ägaren och tränaren Janaxel Näsman hade allt under kontroll i en imponerande seger där övriga konkurrenter var chanslösa att utmana. Segertid 16,3a/2140 och 30.000 kronor.

”Det är spets eller dödens som gäller. När vi kom till spets var det bara att gasa det som gick. Han var lika fin som i sin senaste seger på hemmaplan i november månad över lång distans. När han kommer till spets är han tuff och svarar bra om någon vill fram och testa. Jag kör hellre än bra. Det är som att jämföra med golfsporten där man har ett handicap. Det är min första seger på Solvalla och nu har jag segerdefilerat på 22 av våra travbanor genom tiderna”, sade Janaxel.

J-E GUSTAFSSON