Bergsåker 6 januari

Stall Åbron 35 AB, tillsammans med tränaren Håkan Wallberg och Mattias Hansson, hade en jättefin eftermiddag med sina tre starthästar. Seger för Bale La Marc som från tredje utvändigt och sista 700 i tredjespår utan rygg skaffade sig greppet sista biten för Mattias Hansson. Segertid 15,7a/1640 och 40.000 kronor.

”Han är väldigt speciell, men det finns inget att klaga på när det gäller styrkan. Det var långt fram till täten in på upploppet men jag vet att han alltid håller farten”, sade Mattias.

Lincoln Lawyer/Claes Sjöström visade klassen när han via utvändigt ledande Angle Of Attack/Robert Bergh spelad till 13 på tian, sista 1600 höll farten strålande till andrapriset värt 75.000 kronor. Daniel Lundin är delägare. Lincoln Lawyer har nu gjort 14 starter i regi Håkan och Mattias och 6 segrar, 1 andra och 1 tredjepris har inbringat fina 362.800 kronor vilket gör 25.914 kronor per start. Lincoln Lawyer har nu tjänat 1.062.226 kronor.

Jordan Lee G.L./Claes Sjöström hade en otacksam uppgift från ett sjundespår bakom bilen över kort distans. Claes hamnade i tredjespår och han valde att backa in i första sväng. Från femte utvändigt, åttonde häst i sista sväng, avslutade Jordan Lee G.L. mycket starkt fram till tredjepriset värt 31.000 kronor. Västerbo Grosbois/Rauno Pöllänen grejade fjärdepriset, 16.000 kronor, efter ett tufft lopp utvändigt ledaren. Stall Åbrons tre hästar tjänade tillsammans 146.000 kronor.

J-E GUSTAFSSON