Gävle 8 januari

Familjen Landin, Sven-Erik, Suzanne och broder Alf, fick en pangstart på det nya året. Nyblivne fyraåringen Sigill Carjan, efter Quevert, visade fin styrka när han enkelt avgjorde efter ett lopp utvändigt ledaren sista 1300. Segertid 20,7/2140 meter och 10.000 kronor till Alf som ägare. Sigill Carjan är fjärde avkomman till ostartade Caddie Dame som också lämnat Cadillac Carjan.

”Han kändes kalas hela vägen och vann med mycket krafter kvar”, sade Sven-Erik som troligen i dagsläget är den äldsta segerkusken i Sverige. Suveränt!

Claes Sjöström hade tre hästar till start och han grejade en fin dubbelseger. Dreams Burn Down fick överta spets efter körda 550 meter och han höll sedan greppet, om än knappt, mot bra avslutande Kicki The Dancer som fick luckan 200 kvar från tredje invändigt. Segertid 16,2/2140 meter och 25.000 kronor till Easy KB. Dreams Burn Down vann två lopp ifjol, 6 och 14 januari.

”Det blev helt perfekt när vi kunde överta spets och sedan få bestämma tempot. Han stannade dock lite för mycket den sista biten”, sade Claes.

Fyraåriga Baronesse Ima, efter Maharajah, såg mycket fin ut i sin första start sedan oktober. Claes Sjöström kunde följa med i ryggar varvet kvar från sjätte utvändigt och via ett fjärdespår i sista sväng var hon helt överlägsen i en vass avslutning. Ledande Go Easy B.J. spets 600 kvar, visade fortsatt fin form som lika klar tvåa i mål. Segertid 16,6/2160 meter. 25.000 kronor till Stall Baronesse-Easy.

Klaus Kern hade taktiken klar med U.R.Amazing. Spets och sedan dra undan i ett högt tempo. Taktiken höll och U.R.Amazing visade härlig inställning när han svarade Global Tailwind som ställde en allvarlig fråga sista 700. De båda var långt före övriga i mål. Segertid 16,6/2640 meter och 25.000 kronor. Gerhard Sporrer är uppfödare tillsammans med Mike Lenders och ägare.

”Det var första gången han startade med broddar. Nu tappade han spänsten lite sista biten men det var aldrig någon fara. Han utvecklas hela tiden och jag tror han kommer att få en mycket fin säsong. Han ska räcka upp i klasserna och främst över lång distans”, sade Klaus.

Norskfödde U.R.Faxe, efter Mörtvedt Jerkeld, är en fin fux med bra inställning. Från ett tillägg hamnade Jimmy Jonsson utvändigt ledaren redan efter körda halvvarvet. När ledaren, Tyri Elden, galopperade 600 kvar tog U.R.Faxe över och stack undan till en enkel seger. Segertid 28,6/1660 meter. 25.000 kronor till Bergsåker Open Trotters KB. Öystein Tjomsland är tränare.

Foton: CHRISTER NORIN/ALN

Text: J-E GUSTAFSSON