Romme 12 januari

I karriärens fjärde start var Pamir Graff, efter Conny Nobell, en vinnare för Oskar Kylin-Blom. Pamir Graff kunde inte försvara sitt innerspår i spetskörningen och när Oskar var på väg framåt i första sväng blev det galopp i en trång situation. Pamir Graff ställde sig snabbt och han var redan framme utvändigt ledaren 1500 kvar. Halvvarvet kvar kunde Oskar överta spets och sedan höll Pamir Graff ett säkert grepp hela upploppet. Segertid 18,7/2140 meter via 16,5 sista 1000 och 30.000 kronor till Sven-Erik och Tommy Olsson.

”Det blev lite strul i första sväng. Jag var ute i andraspår och då krokade vi ihop med Nicklas Westerholm. Nu fick vi positionen utvändigt utan rygg, men det kändes lugnt med  21,5 första 1000. Ut på sista långsidan hade jag koll på ledaren som inte såg morsk ut. Nu slappnade han av lite i sista sväng, men han tog i på ett bra sätt med häst utvändigt 300 kvar. Det blev ganska enkelt”, sade Oskar.

J-E GUSTAFSSON