Bergsåker 7 februari

Järvsö John, efter Järvsöfaks, visade sin fina kapacitet i karriärens tionde start och fjärde segern när han avgjorde på ett fint sätt från tredje utvändigt för Oskar Kylin-Blom. Från ett tillägg hamnade Oskar bra till och sista 700 kunde han köra rakt fram i andraspår. In på upploppet fick han greppet och han svarade bra på attacken från Joli Strimma/Jan-Olov Persson som utmanade rejält sista biten. Segertid 30,5/2160 meter och 30.000 kronor till ägaren Stall Kutterspån HB (Björn Axelsson). Håkan Wallberg är tränare och Jan-Olov Persson är uppfödare.

Vårt att nämnas är att Olle Alsén hade fyra hästar till start från stallet. M.R.Hungry Eyes höll farten mycket bra till ett andrapris efter ett lopp i rygg på ledaren värt 35.000 kronor. Action Launcher, tredje invändigt, kryssade sig fram till ett tredjepris i ett lopp som kördes i ett högt tempo. Action Launcher tjänade 17.500 kronor och samma betalning fick Tin Gnist efter ett lopp i omväxlande tredje/fjärde invändigt och sen lucka på nya rekordet 28,5/1640 meter.

J-E GUSTAFSSON