Bollnäs 11 februari

Emilia Leo grejade årets sjunde seger när hon efter ett smyglopp fram till upploppet avgjorde på ett säkert sätt med Lex Peidei som gjorde sin första start i monté. Segertid 27,8/2180 meter och 25.000 kronor. Kuril AB och Per Linderoth AB är ägare och Jan-Olov Persson tränar vinnaren som också kunde glädja sig åt en stalldubbel med Wilda Fille/Kim Boström som tvåa i mål.

”Vi fick ett perfekt lopp i ryggar. Det var som att rida ett varmblod. Han har varit bra bakom sulky och det är kul att kunna variera”, sade Emilia.

Ett perfekt smyglopp fick också Maj Turbo som via en stark avslutning i spåren från sjätte utvändigt varvet kvar satte nosen först i en tät slutstrid för Robert Wilhelmsson. Segertid 18,0a/2640 och 35.000 kronor till ägarna Fredlunds Hovslageri AB, med Ulla Fredlund som tränare.

”Hon är grymt stark och ligger aldrig på i loppen. Nu fick vi en bra draghjälp och hon är jättekul att köra”, sade Robert.

Foton: CHRISTER NORIN/ALN

Text: J-E GUSTAFSSON