Gävle 12 februari

Lill Micke och Claret Jug var två fina hemmavinnare efter fina ryggresor. Lill Micke smög med i rygg på ledande Faks Odin och när Robert Wilhelmsson attackerade ut på sista långsidan tog Lill Micke över befältet och sedan höll han ett säkert grepp. Jättefavoriten Järvsöodin/Jan-Olov Persson, spelad till 11 på tian, galopperade strax efter start. Efter sin inledande galopp reparerade han storstilat till ett andrapris. Segertid 27,9/2140 meter och 25.000 kronor till uppfödaren och ägaren Olov Brunlöf. 

”Nu kändes han som den gamle Lill Micke. Han är jättefin som elvaåring, men han har inte samma fart som de andra. Han är mera stark och nu fick vi ett perfekt lopp med lucka hela loppet. I sista sväng kändes han fortfarande mycket stark. Perssons kom häst snabbt ute i spåren men Lill Micke sträckte på sig sista biten”, sade Robert.

Claret Jug, efter Raja Mirchi och tredje avkomman till Staro Borderline som var en V75-vinnare 2009 på Jägersro, smög med i tredje invändigt och med lucka 800 kvar tog Fredrik Palm upp jakten på ledande Noifsandbuts som blev lite hetsig för Emilia Leo. Via rygg ledaren i sista sväng och attack 200 kvar avgjorde Claret Jug säkert sista 100 i karriärens första seger i den fjärde starten. Segertid 16,7/2140 meter och 25.000 kronor till Hunters Stable med Ulf Eriksson i Sandviken som uppfödare.

”Han har varit bra i alla sina starter, men haft oturen att möta någon lite för bra. I starten innan på Solvalla kändes han mycket fin, men när jag ryckte huvan stack han bara rakt ut. Han är lite speciell och måste smygas i ryggar. Nu tvekade han en aning när jag attackerade. Det blev ändå rätt säkert och det här var välförtjänt”, sade Fredrik.

Tolvårige Chatman rundade alla från femte utvändigt för Rebecca Dahlén via en härlig avslutning i spåren. Segertid nya rekordet 14,2/1660 meter. 10.000 kronor till ägaren och tränaren Malin Hurtig i Nora som tävlingsdagen 3 februari hade en vinnare i Allaballakaitoz.

Per-Gunnar Persson var perfekt ute i volten från ett springspår på tillägg med Perflex, helbror till Flex. Via utvändigt ledaren kunde han ta över kommandot 1500 kvar och sedan hade Per-Gunnar allt under kontroll. Segertid 32,8/2660 meter och 30.000 kronor. Per-Gunnar är uppfödare, ägare och tränare tillsammans med Annelie Lagergren.

”Han har varit sen i utvecklingen och vi var tvungna att kastrera honom. Nu fick vi spets gratis när ledaren galopperade. Ut på slutvarvet var tanken att nu kör vi ifrån de övriga. Han kan se lite trög ut men det är bara en synvilla”, sade Per-Gunnar.

Ulf Eriksson prickade också han starten perfekt från ett springspår med Ajlexes Frisco som med spelafvoriten Capone Sisu, spelad till 19 på tian, i rygg fick bestämma första 1000 efter måttliga 20,2! Via ett snabbt slutvarv höll han enkelt undan i karriärens andra seger. Capone Sisu fick chansen 200 kvar att utmana men han fick nöja sig med fjärdepriset. Segertid 17,2/2140 meter. 25.000 kronor till uppfödaren och ägaren Anders Jonsson (Stall Stora Hälla) med Tomas Pettersson som tränare.

Ett, av två, spelförslag till V4:an klarade alla vinnarna. Andelskostnad 50 kronor och utdelningen blev fina 9.597 kronor. 959 kronor vardera för alla som litade på spelförslaget med Perflex som spik. Andra tävlingsdagen i rad som andelsspelet klarat alla vinnare. Förra tävlingsdagen var det 600 kronor i utdelning till samtliga som köpt in sig på systemet. LunchDubbel förslaget i programmet på 4 kombinationer gav också utdelning. Odds: 23,56.

Foton: CHRISTER NORIN/ALN

Text: J-E GUSTAFSSON