Resultat Gävletravets Travgala

Ca 260 personer gästade Gävletravet på lördagkvällen för att umgås i glitter och glamour. 2017 års prestationer för Gävles aktiva hyllades i 21 klasser där det blev 22 vinnare eftersom Årets Bragd delades ut till både Inga In Heaven och Gärdsjö Aragon. 

Årets Häst blev tvåårige Activated som Fredrik Wallin tränar och äger med några andra delägare. Activated blev även utsedd till Årets Yngre Varmblod och Årets Sto och hon blev därmed galabäst med tre titlar. Fredrik Wallin som tränar både Activated och Inga In Heaven fick även ta emot pris för Årets Tränare. 

Göran Haglund var konferencier under galan som bjöd på härlig underhållning och en hel del skratt under kvällen. Bilder på alla vinnare lanseras på hemsidan och Facebook i början av nästa vecka.

Här följer alla vinnare från Gävletravets Travgala 2018: 

ÅRETS HÄST GÄVLE
ACTIVATED

ÅRETS TRÄNARE
FREDRIK WALLIN

 

ÅRETS KÖRSVEN
OLLE ALSÉN

ÅRETS BRAGD
INGA IN HEAVEN & GÄRDSJÖ ARAGON
Motivering Inga In Heaven:
Att hävda sig mot de allra bästa i sin kull är få förunnat. Under året fick kretsen runt hästen uppleva tre stora finaler i årgångsloppen. Hon har hela tiden utvecklats och svarat för flera starka prestationer och den första segern någonsin togs på Åby då hon från ett svårt utgångsläge vann ett av försöken till Drottning Silvias Pokal. I finalen kom karriärens största framgång hittills då hon bara var ett huvud från segern och slutade tvåa. Årets Bragd på Gävletravet 2017 tilldelas Inga In Heaven.

Motivering Gärdsjö Aragon:
Att som lärling och liten amatörtränare kunna utmana och även lyckas besegra de stora är en häftig känsla och en stor bedrift. När stallets guldklimp vann de klassiska kallblodsloppen Helge Solos lopp och Th Egnells Memorial på Färjestad, så betydde det karriärens första V75-segrar för såväl tränare som kusk. Kampen mot en elakartad cancertumör övervanns och efter operation är han tillbaka på travbanan igen. Årets Bragd på Gävletravet 2017 tilldelas Gärdsjö Aragon.

ÅRETS AMATÖR
MIKAEL OLSSON

ÅRETS YNGRE KALLBLOD
NORDBY KULING 

ÅRETS YNGRE VARMBLOD
ACTIVATED

ÅRETS ÄLDRE KALLBLOD
MOFAKSAN

Prisutdelare: Mathias Gustafsson, Sportchef Gävletravet

ÅRETS ÄLDRE VARMBLOD
LINCOLN LAWYER

ÅRETS STO
ACTIVATED

ÅRETS MONTÉHÄST
ANGRY BIRD AM

Prisutdelare: Anders Ericsson, Christer Nöjd och Roger Fyhr, banpersonal Gävletravet

SVEN-ERIK LANDINS LÄRLINGSPRIS
ELIAS STRANDBERG

Prisutdelare: Fredrik Palm, Proffstränare Gävletravet

ÅRETS PONNY KATEGORI A
RATATAS MIKEDO

ÅRETS PONNY KATEGORI B
ERNST ROMARIO

ÅRETS PONNYKÖRSVEN KATEGORI A
ANNA EK

ÅRETS PONNYKÖRSVEN KATEGORI B
IDA STRÖMBÄCK

Prisutdelare: Frida Edin, t.f. Utbildningsansvarig Gävletravet

ÅRETS HÄSTSKÖTARE
MALIN FRIMAN
Motivering:
Hästarnas välmående och resultat har höjts rejält tack vare hennes genuina känsla och kärlek till hästarna. Hon bidrar till en hög trivselfaktor i stallet där hon får alla i sin omgivning att må bra. Hon är kommunikativ med alla hästägare och hon håller ordning och reda på allt i stallet. Årets Hästskötare på Gävletravet 2017 tilldelas Malin Friman.


Prisutdelare: Lars Högberg, Marknadschef Gävletravet

ÅRETS HÄSTÄGARE
HÅKAN ERIKSSON & KERSTIN SKARP
Motivering:
Det spelar ingen roll om hästarna är med på V75 eller om det är lopp med lägre status. Alla lopp är lika intressanta och spännande och följs nästan alltid på plats ute på travbanorna. Oavsett hur hästarna har presterat är humöret på topp och man satsar på både amatörer och nya proffstränare. De är tålmodiga med sina hästar som får den tid som behövs och de hälsar gärna på med en påse morötter. Årets Hästägare på Gävletravet 2017 tilldelas Håkan Eriksson & Kerstin Skarp.

ÅRETS UPPFÖDARBRAGD
GERTH-OVE KARLSSON

Motivering:
I ungefär 50 år har ett brinnande intresse och ett stort engagemang för travsporten funnits. I början av 70-talet kom de egna uppfödningarna och sedan dess har över 500 hästar fötts upp. Det är de kallblodiga hästarna som ligger honom varmast om hjärtat och år efter år ser vi kennelnamnet ”Tabac” i toppen för de kallblodiga uppfödarna i Sverige. Genom åren har vi sett miljonärer som Nickel, Titan och Egil med efternamnet Tabac. Årets stora ögonblick kom på Färjestad när, den bästa uppfödningen hittills, 14-årige Odin Tabac vann Unionskampen.
Årets Uppfödarbragd på Gävletravet 2017 tilldelas Gerth-Ove Karlsson.

ÅRETS ATG-OMBUD
ICA KVANTUM FJÄLLBACKEN
Motivering:
Ombudet jobbar med smarta mål och är lyhörd vad gäller målsättningar. De är otroligt duktiga på merförsäljning och under 2017 har man varit bäst på andelsspel och det totala spelet i vårt distrikt. Drygt nio miljoner kronor omsattes enbart på ATG och här får alla kunder alltid det bästa bemötande. Personalen har drivit förbutiken på ett alldeles strålande sätt och det är med glädje vi delar ut priset som årets ATG-ombud på Gävletravet 2017 till Kvantum Fjällbacken.


Prisutdelare: Lars Högberg, Marknadschef Gävletravet

ÅRETS FUNKTIONÄR
SARAH SOHLBERG
Motivering:
Amatörlicensen kvitterades ut 2002 och sedan några år tillbaka är hon numera också en av våra trofasta funktionärer. Hon utför alltid ett gediget arbete med sina kamrater i startpersonalen och är alltid behjälplig under våra prisceremonier där hon med god hand tar hand om våra segrande hästar. Årets Funktionär på Gävletravet 2017 tilldelas Sarah Sohlberg.

Prisutdelare: Johan Lindberg, Generalsekreterare Svensk Travsport

Foton: CHRISTER NORIN/ALN