Bollnäs 10 mars

O.F.Perchpike, vinnarodds 49,64, var en överraskande vinnare för spelarna. Efter ett fint smyglopp i femte invändigt från ett bakspår bakom bilen hittade kusken Öyvind Wagnild, lärling som har Bollnästränaren Peter Eriksson som arbetsgivare, de rätta luckorna sista halvvarvet och via ett femtespår sista 250 kunde han skaffa sig greppet sista biten i en tät slutstrid. Segertid 17,7a/2140 och 10.000 kronor till Mats och Carina Wesslén som är uppfödare, ägare och tränare. O.F.Perchpike, efter Spotlite Lobell och härliga Ophelia Song, som under sin karriär tjänade fina 727.000 kronor med tre segrar i den tuffa konkurrensen V75. Första V75-segern togs på Åby 1996 och de två andra V75-segrarna på Kalmar och Axevalla 1997.

Mera betrodd av spelarna var Tartlet som kom från en fin prestation, som tvåa, på Solvalla. Janaxel Näsman provade rejält för spets bakom bilen men han fick ge sig första halvvarvet som öppnades efter 14,7. 1400 kvar valde Janaxel positionen utvändigt ledaren och första tusen efter mera lugna 18,7. I sista sväng såg Tartlet klart starkast ut och hon höll greppet hela vägen in i mål mot konkurrenter som utmanade både invändigt och utvändigt. Segertid 18,2a/2140 och 10.000 kronor till ägaren och tränaren Sergio Rondina-Bisi. Fjärde segern för Tartlet och två vardera för Janaxel och Sergio som vinnare.

Foton: CHRISTER NORIN/ALN

Text: J-E GUSTAFSSON