Hagmyren 14 april

Efter flera starter med tråkiga bakspår var Hakkestadhs Saga en suverän spetsvinnare för Wilma Wallberg. Hon fick bestämma tempot och dottern till Tap In var helt ohotad. Segertid 17,0/2140 meter och 10.000 kronor. Lisa Grahn är uppfödare och ägare tillsammans med Håkan Wallberg och Stall MajKen HB. Hakkestadhs Saga är första avkomman till i 51 starter segerlösa Damita Fri. Mormorsmor Cimetta Heart lämnade bland annat Good Golly, mor till Dig For Dollars 5,3 miljoner.

En bra spetsvinnare var också Faxmar, efter Järvsöfaks, som fick överta kommandot efter körda halvvarvet för sin ägare och tränare Susanne Österberg. Segertid 31,6/2140 meter och 10.000 kronor.

”Han har svarat för flera bra lopp på slutet och det här var välförtjänt. Han kan vara ganska hetsig och det gäller att bara hålla i sig”, sade Susanne.

Fyraårige Jeremiah, efter Pastor Stephen, såg ut att vara också det en säker spetsvinnare för Mattias Hansson. Nu fick Mattias stenhårt tryck efter körda halvvarvet och varvet kvar var han tvungen att ge sig. Första 500 efter 20,8 och första 1000 efter 17,4! Nu visade Jeremiah bra styrka när han 500 kvar fick attackera och han avgjorde på ett säkert sätt. Segertid 19,3/2140 meter i karriärens första seger i den fjärde starten. 10.000 kronor till Emma Näslund och Kristina Edin.

”Jag ville inte gärna släppa och jag vet att han tål tryck. Nu blev det en lite väl utdragen spetsstrid. Han kändes fin hela loppet och Emma har gjort ett strålande jobb”, sade Mattias.

J-E GUSTAFSSON