Dannero 15 april

Emilia Leo firade sin födelsedag med en flott dubbelseger i de båda montéloppen som reds och knappt slagen i ett sulkylopp. Mycket nära en trippelseger! Mellby Charmören gjorde sin första start i monté och han var helt ohotad. Från dubbla tillägg satt Emilia bra med i andra utvändigt innan hon attackerade 1100 kvar och via spets halvvarvet kvar var övriga utan chans. Segertid 16,4/2180 meter och 10.000 kronor till ägaren och tränaren Markus Pihlström.

”Helt rätt typ för monté. Han var stark och med en rejäl gång. Nu red jag kanske lite väl offensivt, men jag ville inte ge mig in i någon speeduppgörelse”, sade Emilia.

Elvaåriga Bjönnum Fröya fick också prova på monté för första gången. Emilia satt bra med här också som fyra varvet kvar och via attack 800 kvar och spets 500 kvar blev det en säker seger. Segertid 29,5/1680 meter och 10.000 kronor. Carl-Ivar Larson är tränare och ägare tillsammans med Arne Grundahl.

”Hon var jättefin. Hon inledde lite trögt och hade inte riktigt klart för sig. När hon fick uppfarten var det bara att ställa på”, sade Emilia.

Nioåriga Lena Sisu avslutade starkt för Emilia från tredje utvändigt fram till andrapriset och det krävdes ett målfoto för att utropa vinnaren.

J-E GUSTAFSSON