Romme 16 april

Emilia Leo har inlett årets säsong på ett strålande sätt. I söndags på sin födelsedag grejade hon en dubbelseger och var målfotoslagen om en trippelseger. Nu visade hon fortsatt härlig form när hon vann med alla sina tre uppsittningar. Fem segrar och ett andrapris på de senaste sex starterna! Först ut av vinnarna var Angry Bird Am som var helt ohotad från spets i det tredje försöket, av tolv, i Dalatravets Montéserie. Segertid 15,5/2140 meter och 30.000 kronor. Stall Gattegubbarna är ägare till Angry Bird Am som nu har 11 segrar i monté på 46 starter och 7 segrar av dessa 11 med Emilia i sadeln. Johanna K Karlsson är tränare.

”Det är oftast hon som bestämmer och helst vill man rida henne i ryggar. Nu kändes hon väldigt lugn och fin innan loppet och då valde jag att rida i spets”, sade Emilia.

Höstbo Irene, efter Odin Tabac, var också hon en spetsvinnare för Emilia. Efter lugna 31,0 första 1000 blev det rejäl körning när Smeds Alva och Stefan Rosén attackerade varvet kvar från fjärde utvändigt. Smeds Alva bjöd upp till strid via utvändigt ledande och vinnande Höstbo Irene sista 600 och hade hon inte haft problem med aktionen sista 200 hade det kunnat vara vinnaren. Höstbo Irene visade fin inställning och Smeds Alva fin form och styrka. Segertid 28,8/2140 meter och 30.000 kronor till ägaren och tränaren Mats Söder i Alfta. En av hennes  fyra segrar togs med Oskar Kylin-Blom på Bergsåker i augusti förra året.

”Det är en jättefin travare och det är bara att åka med. Kul att jag fick chansen igen då jag klantade bort mig i starten på Gävle när jag körde galopp strax efter start”, sade Emilia.

Balotelli Corwn har visat form i sina tre första starter i år med två andrapris och ett tredjepris. Efter ett lopp i rygg på ledaren och lucka i sista sväng avgjorde han säkert för Emilia i en snabb avslutning. Segertid 15,3a/2140 och 30.000 kronor. Robert Skoglund är tränare. Lina Tallberger är ägare med Lars-Ove Forslund.

”Jag hade tre fina hästar på förhand och nu löste det sig helt perfekt med alla tre. När allt stämmer är det inte så svårt”, sade Emilia som nu ståtar med 16 segrar i år och det fattas knappa 50.000 kronor innan hon passerar en miljon i inkörda pengar.

J-E GUSTAFSSON