Rättvik 4 maj

Årets 20:e (!) seger för Emilia Leo som fortsätter att imponera såväl i montélopp som sulkylopp. Nu fick hon chansen med femårige Minnestads El Paso i det femte försöket i Anderssons Hästsports lärlingsserie av totalt 20 försök. Efter ett lopp utan rygg 1100 kvar kunde Emilia överta spets i sista sväng och Minnestads El Paso var helt ohotad i en snabb avslutning. Segertid 14,8/2160 meter och 25.000 kronor till Ägaren Rebecca Dahlén med Dennis Palmqvist som tränare.

”Det var första gången som vi testade barfota runt om och det fungerade helt perfekt. Vi ville ha ett snällare lopp och Emiia körde ett helt perfekt lopp, sade Rebeccka.

Nioårige Noel Palema var en säker spetsvinnare för Oskar Kylin Blom. Segertid nya rekordet 15,8/1640 meter och 10.000 kronor till ägaren och tränaren Jan Gustavsson i Torsåker.

J-E GUSTAFSSON