Lindesberg 10 maj

Kattens Chamsin fortsätter att imponera i sin nya disciplin monté. Fjärde segern på blott sju starter. Emilia Leo har två segrar och ett andrapris med Kattens Chamsin. Som vanligt öppnade han bra och Emilia var i spets direkt. Första 1000 öppnades efter 15,7 och det blev en mycket säker seger. Segertid 15,3a/2140 och 20.000 kronor till uppfödaren, ägaren och tränaren Tomas Rosén. Kattens Chamsin har på sina sju starter i monté tjänat 133.500 kronor.

”Han är naturligt startsnabb och trivs bra när han får bestämma tempot. Ibland kan han bli lite hetsig, men nu var han nästan lite lat. Det var första starten sedan 29 mars, men jag fick veta att han hade jobbat fint”, sade Emilia.

Kattens Chamsin har nu tjänat 742.800 kronor efter ett strålande tränarjobb av familjen Rosén med Tomas som tränare. Mormor Bonnie Hornline, 19 segrar på 70 starter, var ett mycket fint sto som i början på sin karriär i slutet av 80-talet tjänade fina 729.200 kronor innan karriären var över. Idag, 33 år senare sedan Bonnie Hornline föddes fortsätter familjen Rosén att leverera vinnare på sin egna uppfödning. Respekt!

J-E GUSTAFSSON