Rättvik 12 maj

Emilia Leo bekräftade sin ledning i Dalatravets Montéserie i den femte avdelningen, av totalt tolv, när hon var vinnaren med Närbyflickan, efter Järvsöfaks, som tränas av Bollnästravets Robert Skoglund. Emilia har en överlägsen ledning efter fem körda avdelningar och segern med Närbyflickan var Emilias 22:a årsseger. Närbyflickan öppnade bra från dubbla tillägg och via utvändigt ledaren och rygg på ledaren 1100 kvar var hon helt ohotad efter att ha övertagit kommandot 300 kvar. Segertid 26,1/2180 meter och 20.000 kronor. Åsa K Rosén i Norrala är uppfödare och ägare. Tredje segern på fem starter i monté för Närbyflickan. Tidigare två segrar med Jennifer Persson och Nathalie Blom.

”Det var första gången jag fick chansen med henne och det var en jättetrevlig häst. Hon blev lite hetsig efter en omstart, men när hon hittat stilen efter körda halvvarvet kändes hon mycket fin, sade Emilia.

Elias Strandberg avslutade kvällen med en mycket fin seger bakom stallets Maclemore som imponerade i årets andra start. Maclemore öppnade vasst bakom bilen och efter tuffa 09,7 första 500 valde Elias att släppa spets. Trots den tuffa öppningen gled han fram utvändigt ledaren redan 1400 kvar och efter 14,4 första 1000 hade han greppet i sista sväng. Maclemore kämpade storstilat hela vägen in i mål och det blev en säker seger. Segertid 14,9a/2140 och 20.000 kronor till uppfödaren och ägaren HB Salhamm i Sala. Johanna K Karlsson är tränare.

”Han är stark och rejäl och med ett lopp i kroppen var jag inne på ett offensivt upplägg. Nu släppte jag spets då det var några som fått körorder och det löste sig ändå väldigt bra. Han är jättefin och det finns en mycket bra utveckling i honom”, sade Elias.

J-E GUSTAFSSON