Lindesberg 6 juni

Fyraåriga Robloxia, efter Gift Kronos, imponerade i karriärens första seger i den fjärde starten för Troels Andersen. Hon visade redan i sin andra start på hemmaplan att hon kunde öppna bakom bilen. Troels tog enkelt hand om spets och efter lugna 19,5 första 500 blev det rejäl körning när Jörgen Westholm tryckte på med Joyus och första 1000 efter 17,6. De båda lämnade övriga konkurrenter på sista långsidan och Robloxia stack enkelt undan till en säker seger. Intrycket var mycket bra. Segertid 16,4a/2140 och 10.000 kronor till Bowess Trav HB i Morgongåva. Robloxia är första avkomman till i 29 starter segerlösa Princess Rose.

”Det är en fin häst som varit otroligt svår att få igång. Det här var ett bra formbesked”, sade Troels som nu är på g efter en försiktig inledning på säsongen. Tredje segern på de senaste sju starterna.

J-E GUSTAFSSON