Bollnäs 7 juni

Angry Bird Am fortsätter att övertyga i montéloppen. Via rygg på ledaren och andra utvändigt var hon, enda sto i loppet, helt överlägsen sista halvvarvet för Emilia Leo i sin 13:e seger i monté av totalt 15 segrar i karriären. Segertid 15,2a/2140 och 25.000 kronor till Stall Gattegubbarna. Loppet var det nionde försöket, av totalt 20, innan finalen på Hagmyren 15 september, i Gävleborgs Montéserie och nu toppar Emilia serien på 98 poäng och två segrar mot Jenni H Åsberg, 88 poäng och två segrar och Sofia Adolfsson, 53 poäng och en seger och Kim Boström, 46 poäng och en seger. Johanna K Karlsson är tränare.

Den mest överraskande vinnaren i V64-omgången var sjuårige Ängspilen, vinnarodds, 29,62, efter Nordli Svarten och första avkomman till ostartande Ängsrappa som tidigare lämnat ett år yngre Ängsrappen 697,000 kronor och trea i  kallblodsderbyt med Susanne Österberg som kusk och med Robert Wilhemsson som tränare. Efter ett lopp i andra utvändigt och attack 700 kvar  var han starkast på upploppet mot ledande spelfavoriten Vertigo Knekten/Ulf Ohlsson. Segertid 26,2/2140 och 50.000 kronor till ägaren Patrik Nilsson i Fagersta.

”Jag hade fullt sjå att hålla i honom. Nu visade han sin fina instälning och det var nära galopp den sista biten Trots sin mera meriterade konkurrenter duger han bra i klassen”, sade Susanne.

Efter ett lopp i andra utvändigt var Lincoln Lawyer en vinnare för Claes Sjöström. Det blev lite strid i spetsduellen mellan ledande stallkompisen Jordan Lee G.L./Mattias Hansson och utvändigt pressande Raja Ribb/Tomas Pettersson (Kristofer Jansson tränar). Nu kunde Claes vänta med attacken till 650 kvar och det blev en säker seger sedan enda hotet Comte du Pommeau/Peter G Norman, fjärde utvändigt, galopperat cirka 50 kvar i segerstriden. Segertid 15,5/2660 meter och 35.000 kronor tll Åbron 35 AB och Daniel Lundin som ägare med Håkan Wallberg som tränare. Stallkompisen Jordan Lee G.L., ägare Åbron 53 Ab, grejade ett femtepris värt 4.500 kronor i mål på tiden 16,9/26140 meter och han tjänade 4.500 kronor.

Amatören Tapio Ruha tränar B.B.S.Day Dream som han äger med Josefine Lindström. Fyraåringen som tidigare hade fyra pallplatser på sju starter tog nu karriärens första seger med Oskar Kylin Blom i sulkyn. Från spår tolv bakom bilen löste det sig magnifikt och Oskar hittade andra utvändigt. Ut på bortre långsidan anföll ekipaget och via tredjespår utan draghjälp kopplade valacken grepp in på upploppet och höll sedan undan säkert på 15,5a/1640 meter via 13,5 sista 600 meterna. 25.000 kronor var förstapriset.

Foton: CHRISTER NORIN/ALN

Text: J-E GUSTAFSSON