Eskilstuna 10 juni

Elias Strandberg hade fem körningar under dagen och han grejade en flott dubbelseger. Först ut av vinnarna var Go Easy B.J. som visat gryende form i sina senaste starter. Från femte utvändigt avancerade Elias 1100 kvar och via utvändigt ledaren 600 kvar var han den starkaste. Segertid 16,8a/2140 via 14,8 sista 1000 och 10.000 kronor. Helena Stens Runfeldt är tränare och ägare tillsammans med Niclas Runfeldt.

Adams Pace hade också han visat att formen var på väg i sina fyra första starter för året. Nu laddade Elias framåt direkt och han kunde ganska enkelt överta spets efter körda halvvarvet. Där fick han bestämma tempot och Adams Pace gick undan till en säker seger. Segertid 14,8a/2140 och 10.000 kronor. Uppfödare och ägare är Pace Trotting AB i Halmstad med Solvallaamatören Christer Nordmark som tränare.

J-E GUSTAFSSON