Rättvik 11 juni

Efter flera starka lopp utan seger fick nu Kapish G.L. utdelning. Och som han avgjorde! Lars-Ove Westberg satt lugn i sjätte utvändigt innan han 800 kvar satte full fart framåt. Via fjärdespår på sista långsidan rundade han till spets i sista sväng och övriga var helt chanslösa att hänga med. Segertid 14,5a/2140 och 10.000 kronor till ägaren Alexander Nyberg. Adam Westberg är skötare. Lars-Ove har nu varit igång på allvar ett tag efter flera år utan körningar. Han har en gedigen bakgrund med flera fina hästar som tränare och ägare genom åren. Safari Express vann Sprintermästaren 1978 med Sven-Erik Landin. 1983 kvalade Lars-Ove in Vitriol, 22 starter och elva segrar, till Svenskt Travderby och då var han den enda amatören i loppet. Safari Bowler 15 segrar, Lasse Empress 17 segrar, Blend Whitney sex segrar och L.C.Crown som under sin korta tid hos Lars-Ove vann V75-lopp och Amatör-SM final är några att nämna.

J-E GUSTAFSSON