Hagmyren 12 juni

V4:an inleddes med tre Gävletränade vinnare. Fyraåriga Arnaia, efter Brioni, var helt ohotad från spets för Per Linderoth i karriärens första seger i den fjärde starten. Segertid 18,4/2140 meter och 20.000 kronor. Fredrik Wallin är tränare. Peter Karlin och Kerstin Kugelberg är uppfödare och ägare med Linnea Swartling.

Allowable, efter Torvald Palema, ser kanonfin ut för dagen och tredje raka segern togs på ett övertygande sätt. Via tredjespår i första sväng och andra utvändigt varvet kvar kunde Johan Brandel följa med i rygg halvvarvet kvar. När han attackerade på allvar cirka 300 kvar var Allowable den starkaste sista biten. Segertid nya rekordet 14,4/1640 meter via 13,2 sista 1000 och 25.000 kronor till familjen Brandel med Börje som tränare och Johan som kusk. Allowable visade fin uppfattning från ett normalt krångligt femtespår i volten. Han har haft ett femtespår/voltstart tre gånger i karriären hittills och det har slutat med seger i alla tre starterna.

”Jag missade lite från start och det blev ett tredjespår fram till utan rygg. Nu löste det sig bra när Sabina Memphis/Kaj Widell valde läget utvändigt ledaren varvet kvar. Han kändes stark och fin hela vägen och när han får sitt rätta rygglopp är han mycket vass till slut. Vi har tio hästar i stallet och det rullar på riktigt bra”, sade Johan.

Lyckeprinsen, efter Svall Ivar, tog hand om spets för Susanne Österberg som dock valde att släppa spets efter körda 400 meter. I sista sväng fick Susanne luckan och Lyckeprinsen avgjorde på ett mycket bra sätt i karriärens första seger. Segertid 30,4/2140 meter och 30.000 kronor till ägaren Johnny Samuelsson i Valbo. Robert Wilhelmsson är tränare. Bakom vinnaren avslutade Mojerker, fjärde utvändigt, starkt till andrapriset för Mikael Olsson.

J-E GUSTAFSSON