Solvalla 12 juni

Tioårige Liberty Face, efter Viking Kronos, visade fortsatt fin form i sin sjunde start som montéhäst med Emilia Leo. Efter en försiktig inledning som fjärde häst, av sex startande, kunde Emilia glida ut i andra utvändigt 1200 kvar. Ledande Ryan Kronos hade ett klart grepp innan Liberty Face återigen visade sin härliga inställning till att vara först. Segertid 15,0a/2140 och 40.000 kronor till Eastridge AB i Häggenås. Fjärde segern på sina sju starter i monté och två andrapris har i pengar inbringat 225.500 kronor med Emilia i sadeln. Loppet var ett uttagningslopp till Åby Nordic Monté Trophy 2018 där de två första går vidare till finalen 28 juni på Åby med 300.000 kronor till vinnaren. Latest News/Magdalena Eriksson var den som var närmast Liberty Face i mål. Emilia toppar Montébästen på Solvalla i solklar ledning före Sofia Adolfsson och Jennifer Persson.

”Han galopperade i provstarten och han var inte sig lik. Nu fick jag bära honom i loppet, men han kunde ändå avgöra säkert. Det ska bli kul att vara med i finalen och det blir perfekt tidsmässigt. Nu vet jag inte helt hundra vilka som kvalat in tidigare och det är två försök kvar innan finalfältet blir klart, men han kommer att klara sig bra om formen sitter där”, sade Emilia som på de senaste fem dagarna räknat från 7 juni till 12 juni grejat fem segrar på de senaste åtta starterna!

J-E GUSTAFSSON