Ponnytrav 9-10 juni

Ponnytrav Bollnäs 10 juni

Hela fem segrar till Gävletränade hästar under dagen! Emma Af Jäboruder (bilden ovan) tog karriärens första seger med tränaren Ebba Sundgren i sulkyn på tiden 3.11,3/1140 meter och segern blev helt överlägsen. Detta var Ebbas och Emmas sjunde start någonsin. Ebba var nervös innan loppet då alla andra ponnyhästarna hade bättre tider, så hon trodde inte själv att hon skulle vinna. Ägare är Elisabeth Sundgren, Forsbacka.

Duchesse vann första loppet med sin tränare Linnea Alsén i sulkyn. ”Hon kändes fin och lugn hela vägen och tog ledningen redan i första sväng sedan lät jag henne springa på i sitt eget tempo”, berättade Linnea efter loppet. Segern blev helt ohotat och hon vann väldigt enkelt på 2.35,4/1640 meter. Ägare är Olle Alsén.

Med 40 meters tillägg blev det en bra start för Slätthans Smaragd och Wilma Malmberg som också äger och tränar stoet. Efter 500 meter övertog ekipaget ledningen och sedan drog man ifrån sina konkurrenter och vann till slut helt överlägset på tiden 2.03,6/2180 meter.

Månstorps Inferno tog sin första seger sedan han kom till Travskolan 2012 i Gävle med Selma Tiger i sulkyn och det var också Selmas första seger i karriären! Ägare är Gävle Travsällskap och tränare Elina Ruth med elever. Tiden blev 2.40,3/1260 meter.

Emma Röragen tog årets andra seger med Chloé som också tränas av Elina Ruth med elever på Travskolan. Segertiden blev 2.13,6/1760 meter. Ägare är Gävle Travsällskap. ”Jag trodde att det skulle vara ett svårt lopp eftersom jag startade med 120 meters tillägg, men hon sprang på bra och hade mycket krafter kvar när hon kom ikapp täten och spurtade till sig en seger. Jag blev väldigt glad att det även blev ett nytt rekord när vi hade balanserat om henne”, berättade Emma.

Ponnytrav Lindesberg 10 juni

Ratatas Mikedo och tränaren Johanna Bergström slutade trea i Lindesbergs Lilla Pris. Från 260 meter tillägg hade tog ekipaget in meter efter meter hela vägen och slutade trea på tiden 2,34.9/1900 meter och det är 1,5 sekunder över rekordet. Ägare är Birgitta och Johanna Bergström. I samma lopp startade även Prinsen med Frida Lindberg och Veralix med Ella Eklund och de knep en sjätte- och en sjundeplats.

Ponnytrav Östersund 9 juni

Överste Dar slutade trea i Jämtlands lilla pris med sin tränare Wilma Malmberg i sulkyn. Han startade med 160 meters tillägg och efter en störning från start blev han lite ivrig första varvet. 600 kvar blev det en ny störning och sedan satt han fast genom slutsvängen. Luckan kom in på upploppet och då spurtade han bra till ett tredjepris på nya rekordet 1.46,5/1800 meter. Ägare är John Malmberg.

ULRIKA EKLUND