Romme 14 juni

Femte segern på årets sex första starter för härligt pigge tioårige Highspirit. Från ett fjärdespår bakom bilen öppnade han som vanligt vasst och ägaren och tränaren Troels Andersen kunde överta spets efter körda 150 meter. Efter 11,8 första 500 kunde Troels lugna ned tempot till 14,0 första 1000. In på upploppet fick Highspirit sträcka ut och han var helt ohotad i en snabb avslutning. Segertid 12,7a/1640 via 09,6 sista 400 och 30.000 kronor.

”Han är otroligt pigg och fin. Nu är han också mera lugn och fin i loppen. Han är extremt snabb den första biten och han brukar ta spets från framspår. Enda ”plumpen” i år är när vi hade ett tolftespår i Halmstad. Nu avgjorde han på ett bra sätt”, sade Troels.

Femåriga Dynamo Doris, efter Järvsöviking, var en fin debutvinnare med Tomas Pettersson som kusk. Dynamo Doris kvalade på ett fint sätt på hemmaplan och från ett innerspår i volten blev hon också spelfavorit. Via rygg på ledaren och andra utvändigt varvet kvar kunde Tomas köra rakt fram i sista sväng och via utvändigt ledaren avgjorde Dynamo Doris på ett säkert sätt. Segertid 34,4/2140 meter och 30.000 kronor till familjehästen med Kristofer Jansson som uppfödare, ägare och tränare. Dynamo Doris är första avkomman till ostartade Sätra Tyra. I fjärde led på mödernet återfinns Fredsklara, 19 segrar, som lämnade Fredsklar, född 1969, som i sin karriär var bland de tre vid hela 52 gånger och han tjänade fina 176.000 kronor och med ett rekord på flotta 28,4ak.

”Hon har varit sjuk i över ett år då hon drabbades av borelia. Hon var mycket fin i kvalet och det här var en lovande start”, sade en av delägarna Ove Jansson.

J-E GUSTAFSSON