Mariehamn 6 juli

Håkan Wallbergtränade Hanna Q.L. fick ett fint smyglopp i rygg på ledaren och efter en fin avslutning avgjorde hon den sista biten för Jenny Björk. Segertid 15,9a/2140 via 15 sista 1000 och 1004 euro i prispengar. Ägare är Åbron 35 AB.

What A Vap, efter Orlando Vici, avgjorde på ett mycket bra sätt för sin tränare Billy Svedlund. Det var den åttonde starten i regi Billy Svedlund och den första segern. What A Vap visade fin styrka och inställning när han grejade segern efter ett tufft lopp utvändigt ledaren. Segertid 15,9a/2140. Ägare är Fredrika Aavila med flera. What A Vap är sjunde avkomman till Lady Brick som tidigare lämnat Caballion 4,7 miljoner.

”Han var jäkla fin. Jag var optimist från start och det var kul att han fungerade och fick visa så bra som han är. Trots ett tufft lopp utvändigt utan rygg fanns det krafter kvar i mål,sade Billy.

J-E GUSTAFSSON