Mariehamn 7 juli

Erik Lindegren har tävlat på Åland under fredagen och lördagen och efter en försiktig inledning på fredagen grejade Erik en fin dubbelseger under lördagstävlingarna. Orakel Face, efter Going Kronos, visade på fredagen fin form som tvåa efter en bra avslutning. Från ett innerspår på tillägg hamnade Erik i femte invändigt vilket blev fjärde invändigt varvet kvar. 600 kvar kom luckan och Orakel Face avgjorde på ett mycket bra sätt via en snabb avslutning. Segertid nya banrekordet 12,4/1660 meter och 2.510 euro till ägarna Clear Horse AB och Erik Lindegren. Fjärde starten i regi Erik Lindegren och första segern. Orakel Face har varit V75-vinnare för sin uppfödare och tränare ”Ludde” Koljini på Solvalla i Klass 1 finalen där han slog spelfavoriten Fossens Bonus och på Kalmar samt en fin montéseger i Frankrike på Enghien.

Lotus Gil var Eriks andra vinnare. Från ett tillägg hamnade Erik i tredje invändigt vilket blev tredje utvändigt varvet kvar och via attack 700 kvar var Lotus Gil starkast på upploppet. Segertid 15,8/2160 meter och 2008 euro i prispengar. Ägare är Easy KB. Efter ett lopp i tredje invändigt och rygg ledaren 1200 kvar och lucka 600 kvar var Rally Carin starkast på upploppet för Johan Brandel. Segertid 16,1a/2140 och 1.506 euro till ägaren och tränaren Börje Brandel.

”Jag trodde på en bra segerchans på förhand då hon visat fin form i sina första starter med tre andrapris på sina första fem starter i år. Hon har varit varg hela dagen och på förhand var taktiken att köra i spets. Nu fick jag välja tredje invändigt och det var skönt att det löste sig hela vägen”, sade Johan.

J-E GUSTAFSSON