Bollnäs 8 juli

Elvis Tabac var en mycket fin spetsvinnare för Oskar Kylin Blom. Från spår sju bakom bilen blixtrade  Elvis Tabac till spets i första sväng och första halvvarvet öpnades efter 22,7! Motoddy gled upp utvändigt Elvis Tabac varvet kvar och första 1000 travades efter 23,3. Trots det tuffa tempot var Elvis Tabac helt ohotad. En stark prestation. Segertid 24,5a/1640 och 25.000 kronor till Stall Vi Tre med Åsa Bäck som tränare. Uppfödare är Gerth-Ove Karlsson.

Faxmar övertygade i en överlägsen seger för sin ägare och tränare Susanne Österberg. Från ett tillägg hamnade Faxmar utvändigt ledaren och när denne galopperade 600 kvar var Faxmar helt ensam sista halvvarvet. Segertid nya rekordet 26,8/2160 meter och 30.000 kronor. Lill Gustaf grejade andrapriset för Robert Wilhelmsson.

”Han blev väldigt laddad efter alla omstarter. Det var nära galopp 500 kvar. Han har blivit mera säker men det går inte att slappna av”, sade Susanne.

Rauno Pöllänen fick chansen med Broximus Zet som ägs och tränas av Östersundsamatören Åke Eriksson. Efter ett invändigt lopp fick Rauno luckan i sista sväng och trots att det var långt fram till täten lyckades han greja en säker seger. Segertid 15,6/2160 meter och 25.000 kronor. Delägare är Firma Backes Häst och Service.

”Det var tillsagt om ett snällt lopp. Han fick smyga med på innerspåret men på sista långsidan kändes det mörkt som fastlåst bakom kalla ryggar. När han väl fick luckan tog han fatt direkt och avslutningen var vass”, sade Rauno

Foton: CHRISTER NORIN/ALN

Text: J-E GUSTAFSSON