Rättvik 9 juli

Flera fina framgångar för Gävletränade hästar. Rauno Pöllänen grejade en mycket fin stalldubbel som kusk med Västerbo Grosbois och Västerbo Chipmunk. Västerbo Grosbois kom från en seger under året på Solvalla 21 februari och har sedan dess startat i sju raka V75-starter med flera fina placeringar med bra resultat utan att vara en vinnare. Nu tog han enkelt hand om spets från ett sjättespår bakom bilen och efter lugna 15,5 första 1000 var han helt ohotad i en snabb avslutning. Segertid 13,7a/2140 via 12,5 sista 1000 och 10,4 sista 800. 35.000 kronor till ägarna Storåsnäll KB i Ingarö. 

”Det blev precis som jag tänkt mig. Han är mycket startsnabb och när vi fick bestämma utan att någon annnan valde ett högre tempo kändes det mycket bra. Han har svarat för flera mycket bra lopp i tuff konkurrens och det här var en mycket välförtjänt seger. Jag är otroligt tacksam att ha honom i träning och det är Malin (Friman) som gör jobbet med honom att hålla honom i bästa humör” ,sade Rauno.

Femårige fuxen Västerbo Chipmunk, efter Mr Pine Chip 24 starter och 12 segrar  och 4,3 miljoner, segerlös i sina första 39 starter och han kom till start med en resultatrad som inte gav spelarna något förtroende. Från ett åttondespår bakom bilen hamnande Rauno i rygg på ledaren och via lucka 450 kvar avgjorde fuxen efter på ett fint sätt. Segertid 15,4a/2140 och 10.000 kronor till Stall VadarFrasse KB i Ingarö.

Det är i grunden en fin travare. Nu fick vi en bra resa och han avjorde väldigt lätt. Det finns bra kapacitet i hästen, men han är också väldigt besvärlig.”, sade Rauno.

Oskar Kylin Blom var offensiv med sexårige In Line Tooma, tränas av Henrik Larsson, som via spets i första sväng och 09,0 första halvvarvet enkelt stack undan sista femhundringen. Segertid 12,1a/1640 och 35.000 kronor till ägaren Ola Elfström AB i Sigtuna. 

Fyraårige Quito Lane, efter Pine Chip, fick Troels Andersen i träning i april och det blev succe direkt i första starten i Troels regi. Från ett femtespår bakom bilen öppnade Quito Lane snabbt och satt i spets direkt. Sedan fick Troels bestämma tempot och Quito Lane var helt ohotad. Segertid 15,5a/2140 och 30.000 kronor. Ägare är Diederik Meilink. Quito Lane började karriären på bästa sätt med seger i debuten för Björn Röcklinger. Sedan blev det tre starter med galopp.

”Det är en väldigt fin häst och helt okomplicerad. Nu gick det vägen trots att han tappade en sko under loppet”, sade Troels.

J-E GUSTAFSSON