Bollnäs 12 juli

Raja Ribb kunde överta spets efter körda 150 meter sedan loppets stora spelfavorit Now Or Never Fair galopperat. Väl i spets fick inte Tomas Pettersson sitta ifred utan Now Or Never Flair var snabbt framme och pressade upp farten. Första 500 efter 14,0 och första 1000 efter 14,1. I sista sväng ryckte Tomas undan och Raja Ribb var helt ohotad. Segertid 13,4a/2140 och 25.000 kronor. Kristofer Jansson är tränare och ägare är J.P.World Wide consulting.

B.B.S.Day Dream var också det en spetsvinnare. Ledande Viva Frontline/Tomas Pettersson galopperade i första sväng och först fram för att ta över var B.B.S.Day Dream och Ulf Ohlsson. Det blev ett ”tight” upplopp mot utvändige Hungarian Hotwax/Kaj Widell där B.B.S.Day Dream höll greppet hela vägen. Segertid 14,3/1640 meter och 25.000 kronor. Tapio Ruha är tränare och ägare tillsammans med Josefin Lindström. B.B.S.Day Dream har nu en mycket fin formrad med tre segrar och två andrapris på de senaste fem starterna.

Foton: CHRISTER NORIN/ALN

Text: J-E GUSTAFSSON