Visby 11 juli

Den mest överraskande vinnaren för spelarna i V86-spelet var fyraårige Mistelns Napoleon, efter Judge Joe, som från spets höll greppet hela vägen för Oskar Kylin Blom i sin årsdebut till vinnaroddset 49,91(!) Tränaren Henrik Hoffman låg lågt inför årsdebuten och han var säker på att det behövdes ett lopp i kroppen. Via spets var han ohotad på upploppet. Segertid nya rekordet 15,4/2120 meter och 60.000 kronor till uppfödaren och ägaren Stall Misteln HB i Tingstäde.

”Jag fick veta att han trivs bäst i spets. Han hade två spetssegrar som treåring. Nu kanske man inte trodde det skulle hålla hela vägen, men han kändes stark hela loppet”, sade Oskar.

Francais du Gull, eller ”Frasse” fortsätter att prestera på topp som elvaåring. Nu grejade han ett fint andrapris, värt 75.000 kronor, för sin tränare Erik Lindegren i Gotlandslöpningen. Via 07,5 första 500 och 10,6 första 1000 släppte Erik till loppets storfavorit Love Matters/Örjan Kihlström varvet kvar som stegade undan på nytt banrekord 10,7a/2120. ”Frasse” travade 11,5a/2120.

J-E GUSTAFSSON